
رهبران موثر در کسب وکار روش واگذاری کارها را بلدند
بعضی وقتها گفته میشود اگر میخواهید کاری درست انجام شود، خودتان انجامش دهید. اما به عنوان مدیرعامل یک شرکت در حال رشد، نمیتوانید برای مدت زمان زیادی اینطور عمل کنید. باید شروع کنید به محول کردن مسئولیت به سایرین. این تنها کاریست که میتوانید انجام دهید برای آزاد کردن وقتتان و اختصاص آن به تمرکز روی کارهای مهمی که باعث رشد کسب وکارتان میشود. اگر میخواهید عضوی از جامعهی رهبران موثر در کسب وکار باشید؛ دو کار مهم است که نباید به کسی واگذارش کنید: مسئولیت نهایی فروش و مسئولیت نهایی کنترل کیفیت محصول. ولی اگر یک پروژه را شخص دیگری بتواند انجام دهد، مسئولیت را میتوانید به او واگذار کنید. در ضمن باید مسئولیت چیزی را که پایینتر از حد توانتان است، به شخص دیگری محول کنید.
رهبران موثر، جزئیات را مدیریت نمیکنند
دو مشکل عمده در مدیریت جزئیات وجود دارد. اول این که نتیجهای ندارد و وقت زیادی از شما میگیرد؛ آن هم وقت که باید صرف کارهای مهمتری شود. دوم این که، اعتماد به نفس آن شخصی را که برای کارهای جزئی، مدیریتش میکنید، تضعیف میکنید.
رهبران موثر، فرهنگ مسئولیت پذیری به وجود میآورند
مسئولیت پذیری یعنی تمام کسانی که در پروژه سهمی دارند، نسبت به موفقیت کلی سازمان، احساس مسئولیت کنند. اساس و بنیان مسئولیت پذیری، اعتماد است. شما باید به افراد برای کاری که قرار است انجام دهند، اعتماد کنید؛ که این مورد، ما را برمیگرداند به مشکل مدیریت کارهای جزئی. اگر کارمندتان بداند که مراقبش هستید، هیچوقت برای خوب انجام دادن کار، احساس مسئولیت نمیکند.
رهبران موثر، خوب ارتباط برقرار میکنند
در خیلی از موارد، رهبری، همان ترغیب افراد است، متقاعد کردن افراد دربارهی این که چشمانداز، استراتژی و راهحلتان، همان چیزیست که باید دنبال شود و این یعنی باید سخنگوی ماهری باشید. اغلب مردم علاقهای به سخنرانی در جمع ندارند؛ ولی هرچه بیشتر این کار را بکنید، ماهرتر میشوید و اضطراب کمتری حس خواهید کرد.
رهبران موثر در کسبوکار، میدانند چگونه مذاکره کنند
۹گام برای موفقیت در مذاکره:
۱- تاجایی که میتوانید دربارهی طرف مذاکرهتان اطلاعات بگیرید. موارد مشترکی با او پیدا کنید، مواردی که هردو روی آن توافق دارید.
۲- هدف اصلیتان را مشخص کنید. از خودتان بپرسید اگر قرار باشد از این مذاکره فقط به یک نتیجه برسید، میخواهید آن نتیجه چه باشد؟ مطمئن شوید هدفتان در دسترس و معقول است.
۳- دنبال تفاوتهای ارزشآفرین باشید. چه چیز منحصربهفردی در رابطه با جایگاه شما و طرف مقابلتان وجود دارد؟ چطور میتوانید از این تفاوتها به نفع خودتان استفاده کنید و ارزش جایگاهتان را برای هر دو طرف مذاکره بالاتر ببرید؟
۴- بدترین اتفاق ممکن را در نظر بگیرید. بدترین نتیجهی مذاکره این خواهد بود که کلا به هیچ توافقی نرسید. اگر این امکان را از قبل در نظر داشته باشید و یک گزینهی جایگزین داشته باشید، دیگر خودتان را مجبور به سازشی نخواهید کرد که سودی برایتان نداشته باشد.
۵- با کسانی مذاکره کنید که قبلا ملاقاتشان کرده باشید. هیچوقت اولین ملاقاتتان در روز مذاکره نباشد. اگر لازم شد حتی ملاقاتی فقط برای آشنایی ترتیب دهید. این کار فشار مذاکره را کم میکند.
۶- دستور جلسه را مشخص کنید. دستور جلسه باید شامل سرفصل مطالبی باشد که میخواهید در موردشان صحبت کنید. با داشتن دستور جلسه مطمئن خواهید شد که مذاکره از مسیرش خارج نمیشود و موارد بیربط مطرح نخواهد شد.
۷- مراقب رفتارتان باشید. طعنه زدن بزرگترین اشتباه در یک مذاکره است؛ حتی اگر طرف مقابل شروع کرده باشد.
۸- یاد بگیرید چطور از بنبست دوری کنید. مذاکره وقتی به بنبست میرسد که دو طرف روی موارد کوچک متمرکز شوند و به علایق مشترکشان توجه نکنند. به همین خاطر در مذاکره این که، همیشه روی هدف اصلی تمرکز کنید، خیلی مهم است.
۹- یاد بگیرید چطور از بنبست خارج شوید. وقتی به بنبست رسیدید، برای خودتان زمان اضافی بخرید. وقتی برای استراحت بگذارید و سعی کنید ذهنتان را خالی کنید. البته قبل از این کار، زمان بازگشت به مذاکره را برای همان روز یا روز دیگری در همان هفته، تعیین کنید.