
سیستمهای توصیه گر !
امروزه نگرانی اصلی سازمانهای مدرن، ارتقاء ارزش، وفاداری و مشارکت مشتریان میباشد که در نهایت منجر به ایجاد یک رابطه مناسب و بلند مدت بین دو طرف میگردد. با توسعه کسب و کارهای آنلاین، کاربرد هوشمندی کسب و کار به منظور حفظ روابط با مشتریان افزایش پیدا کرده است. هوشمندی کسب و کار در تجزیه و تحلیل و امکان دسترسی به مقادیر زیادی از دادهها در تصمیم گیریهای تجاری کمک مینماید.
از زمانیکه شرکتها نوع نگاه خود را تغییر و مبنای رویکرد خود را مشتری محوری قرار دادند، با این تغییر رویکرد، میزان اهمیت مدیریت روابط با مشتریان برای شرکتها افزایش یافت. شرکتها باید این مساله را در تعاملاتشان با مشتریان در نظر بگیرند و درک نیاز مشتریان را مبنای کار خود قرار دهند و رضایت و ارزش آفرینی مشتریان برای شرکت را افزایش دهند. امروزه این موضوع از اهمیت زیادی برخوردار است. مطالعات انجام شده نشان میدهد که جذب مشتریان جدید بسیار پرهزینهتر از حفظ مشتریان موجود میباشد.
بدلیل حجم عظیم اطلاعات تولید شده توسط وب سایتهای متفاوت، کاربران باید زمان بسیار زیادی را جهت جستجو در وب و کسب اطلاعات مورد نیاز خود، صرف نمایند. و در برخی مواقع محتوای صفحات وب نسبت به انتظار کاربر، بی ربط بوده و بدین ترتیب کاربر ناگزیر به بررسی تمام مطالب و انتخاب بخش مطلوب مورد نظر خود است. به کمک سیستمهای توصیه گر ، کاربران قادر به دستیابی سریع به اطلاعات مورد نیاز خود در مدت زمانی کوتاه خواهند بود. از طرف دیگر شرکتها نیز قادر به کسب دانش در خصوص رفتار خرید مشتریان بوده و بر اساس آن امکان توسعه بهترین و مناسبترین استراتژیهای بازاریابی را به منظور جذب مشتری خواهند داشت. بدین ترتیب رضایت و وفاداری مشتریان افزایش پیدا نموده و به تبعیت از آن با افزایش تعداد بازدیدهای کاربر از وب سایتهای شرکتهای آنلاین، فرصتهای معامله و سود بیشتری نصیب این شرکتها خواهد شد.
استفاده از فناوری اطلاعات، روشهای جدیدی را به منظور بهره برداری از روابط گسترده با مشتریان برای شرکتها پدید آورده است. با افزایش رقابت چه در عرصه کسب و کارهای سنتی و چه کسب و کارهای آنلاین، جلب رضایت مشتریان، افزایش پتانسیل فروش و حفظ وفاداری مشتری، راهبرد و استراتژی بر اهمیت هر کسب و کار گردیده است. جهت بهبود روابط با مشتریان، ابزارهای هوشمند کسب و کار بکار گرفته میشوند. از این ابزارها به منظور تقویت سیستمهای مدیریت روابط با مشتریان در پشتیبانی تصمیم گیری، تحقیق در بازار، بازاریابی هدف، خدمات به مشتریان و همکاری مشتری در محصولات و خدمات استفاده میگردد.
بسیاری از محققان با استفاده از روشهای بخش بندی بازار، مشتریان هدف خود را شناسایی میکنند. مشتریان را بخش بندی نموده و استراتژیهایی را مبنی بر ارزش طول عمر مشتری توسعه میدهند. با بررسی رضایت مشتریان، آنها را بر اساس میزان سود آوریشان برای سازمان دسته بندی میکنند.
سایر محققان سعی در پیش بینی رفتار مشتریان دارند. آنها روشی را پیشنهاد میکنند که بازاریابی وب را از طریق پیش بینی احتمال خرید مشتریان ممکن میسازد. آنها با بررسی محتوا، مفهوم و زیرساخت، رفتار مشتریان را در فضای بازار پیش بینی میکنند.
به منظور پیاده سازی یک سیستم موفق مدیریت روابط با مشتریان، شرکتها باید درک و شناخت مناسبی از رفتار کاربران خود داشته باشند. در این مرحله نیاز به جمعآوری انواع دادههای مشتریان و تحلیل الگوهای رفتاری آنها میباشد. در نتیجه کمپانی قادر به اتخاذ یک استراتژی مناسب خواهد شد که از، از دست دادن مشتریان جلوگیری میکند. راهکار ارائه شده برای این مساله استفاده از سیستمهای توصیه گر میباشد.
سیستمهای توصیه گر ابزاری برای تقویت روابط با مشتری (بخش دوم)