
وقتی گفتوگوی خود را با قدردانی از آنچه بینمان ردوبدل شده است به پایان برسانیم، به روشی بینظیر، علامتی مثبت از خود به جا گذاشتهایم. سپاسگزاری شما از دیگران، برای آنکه وقت و تخصصشان را در اختیارتان قرار دادهاند و برای شادی نابی که از مصاحبت با آنها نصیبتان شده است، همیشه برای آنها خوشایند خواهد بود. وقتی با قدردانی کردن از دیگران، آنها را ترک میکنید، در واقع اعتمادبهنفس خود را به نمایش میگذارید. اما باید در این کار واقعا صادق باشید. کاری که با خلوص نیت انجام شود، موجی از حسن نیت را ایجاد میکند و نام شما را با نیکی و مثبت بودن پیوند میزند. شما و همصحبتتان در حالی از هم جدا میشوید که احساس مثبتی به یکدیگر دارید.
ابراز قدردانی
• من واقعا از صحبتهای شما در مورد زمینهی کاریتان، استفاده کردم.
• از این که چنین مصاحبت دلنشینی با شما داشتم، واقعا از شما ممنونم.
• من بسیار خوشحالم که با کسی ملاقات کردم که در…..مشارکت دارد.
• من از این که بیدریغ، تخصص خود را در اختیار من گذاشتید، واقعا متشکرم.
• خیلی از شما ممنونم که مرا با مبحث…. آشنا کردید. واقعا بحث جالبی بود.
• از این که من را به گفتوگو دعوت کردید بسیار متشکرم. تازهوارد بودن در جمعی بسیار دشوار است و شما این دشواری را برای من آسان کردید.
به خاطر داشته باشید که مکالمه را به همان شکلی خاتمه دهید که آن را آغاز کردهاید. لبخند بزنید و دست بدهید. اگر برای دست دادن با طرف گفتوگویتان مجبورید از جای خود بلند شوید و میز پذیرایی را دور بزنید، حتما این کار را بکنید. وقتی گفتوگوی خود را با فشردن دست طرف مقابل، مهر و موم میکنید، تاثیر بسیار خوبی روی او میگذارید. این که یکباره بروید و در میان جمعیت گم شوید؛ همدلی و حسننیت شما را زیر سوال میبرد. پایان گفتوگو آخرین فرصت برای ایجاد پیوند تلقی میشود.
وداع: چه غم شیرینی!
اگر کسی را ملاقات کردید که دلتان میخواهد باز هم او را ببینید، بهترین راه برای خارج شدن از گفتوگو، تقاضای دیدار مجدد همراه با قدردانی است. برای دعوت از طرف مقابل شما پا پیش بگذارید. این نکته را به خاطر بسپارید که اگر دعوت شما رد شد، ایراد از طرف شما نیست. اگر کسی را دعوت نکنید از کجا میفهمید که میخواهد دعوت شما را رد کند. برای این که دیگران را به ادامهی ارتباطتان دعوت کنید، راههایی به شما پیشنهاد میکنیم:
دعوت
• من دوست ندارم امشب همهی وقت شما را بگیرم، امکان دارد که بعدا بتوانم ملاقاتتان کنم؟
• آیا در گردهمایی بعدی هم میتوانم شما را ببینم؟
• در کنار شما بودن برای من بسیار مایهی خوشحالیست. میتوانم با شما تماس بگیرم تا در زمانی مناسب به دیدنتان بیایم؟
• تمرین کردن همراه با شما لذتبخش است. دوست دارید هفتهی بعد همدیگر را ببینیم و با هم تمرین کنیم؟
• امیدوارم هرچه زودتر کار را با هم شروع کنیم. آیا میتوانم چند روز آینده با شما تماس بگیرم و یک ملاقات مجدد داشته باشیم؟
• هفتهی آینده مقالهای را که در موردش با شما صحبت کردم را به دفترتان میآورم. تلفن میزنم تا برنامهمان را با هم هماهنگ کنیم.
• دوست داشتم میتوانستیم بحثهای امروز کنفرانس را با هم مروری کنیم. میتوانید به من سر بزنید؟ تا هم یک قهوه فنجان با هم بخوریم هم مطالب را مرور کنیم؟
مقصد بعدی
قبل از این که از یک موقعیت گفتوگو کنار بکشید، پیش خود تصمیم بگیرید که مقصد بعدیتان کجاست. لازم نیست بلافاصله به گفتوگوی بعدی بپیوندید. میتوانید کمی آزاد بگردید، چیزی بخورید و حتی اطراف سالن گشتی بزنید. وقتی که تحرک داشته باشید؛ به چشم میآیید و میتوانید مطمئن شوید که از انظار مخفی نماندهاید. اما اگر بیهدف بچرخید، همصحبت قبلیتان در صورتی که شما را در چنین حالتی ببیند، فکر خواهد کرد که برای شما تنهایی خودتان از مصاحبت با او خوشایندتر است.
از آنجا که شیوهی جدا شدن شما از گفتوگو، اثری ماندگار به جا میگذارد، لازم است که برای کنارهگیری مؤدبانه، ظرافت به خرج دهید. دربارهی این روش هیچ راز و رمزی وجود ندارد و نیاز به علم بسیار ویژهای نیست. این کار بر اصول عقل سلیم مبتنی است. هرچند که خیلیها آن را رعایت نمیکنند. آنقدر کنار کشیدن مؤدبانه و حاوی پیام قدردانی را تمرین کنید که بدون دغدغه از گفتوگوها خارج شوید. به دست آوردن این توانایی، بدون شک، حضور شما را پررنگتر کرده و اعتمادبهنفس کلی شما را بهبود میبخشد. وقتی که ثبات و گیرایی شخصیت شما افزایش یابد، به نوبهی خود باعث میشود که شما فردی بسیار جذاب برای همصحبتی به نظر برسید.